Velikostí keší

  • Microcache – Dá se nenápadně uložit téměř všude, proto je také hojně využívána v městských oblastech. Používat však bezdůvodně mikrocache v místech, kde okolnosti umožňují nasadit schránku větších rozměrů, mnozí hráči nevidí rádi. Dovnitř se obvykle vejde jen miniaturní logbook, kousek tužky a ořezávátko. Předměty na výměnu zpravidla vůbec nejsou obsaženy, pokud ano, pak ne větší než mince, odznáčky apod. Nejběžnější, téměř „standardní“, podobou mikrocache je kapsle od 35mm filmu. Často se též užívají různé krabičky od léků, standardní PET prefabrikát apod. Poddruhem je nanocache (zatím nemá vlastní kategorii při zakládání), obvykle objemu řádově jednotek cm3, kam se vejde pouze proužek papíru jako logbook – zde je nutno šetřit při zápisu místem. Obecně: do 100ml

 

Film-Pot-Geocache3

 

  • Small – Široký výběr možných úkrytů, ale omezená kapacita. Do cache se vejde logbook, psací potřeby a několik menších předmětů na výměnu (velikosti např. figurky z kindervajíčka či turistické známky). Objem od 100 ml až do 1 litru.

smallcache-set_500-500x500

  • Regular – Obvyklá ideální velikost, umožňující ještě dobré možnosti ukrytí při dostatečné kapacitě. Cache pojme logbook, psací potřeby a několik předmětů střední velikosti (např. sluneční brýle, plyšová hračka, CD). Mají vnitřní objem větší než 1 litru až po 20 litrů.

 

BU-0001-2

 

  • Large – Kromě výše uvedeného se do cache vejdou i větší předměty (knihy apod.). Na mnoha místech však není snadné vůbec najít pro tak rozměrnou schránku úkryt, proto nejsou Large cache příliš hojné. Objem větší než 20 litrů (kbelík, kufr, barel…).

 

8b8951ce-318e-48c0-b8dd-06f3a038127d

 

  • Other – Používá se v případě, když chce owner lovce upozornit, aby očekávali schránku neobvyklého tvaru, typickým příkladem je magnetická fólie s listem papíru jako logbookem, připevněným na rubové straně. Je pak možné, nikoliv však nutné, velikost a tvar keše ještě blíže popsat v listingu. Používá se také v případě, že vnější a vnitřní objem se výrazně liší.

 

nano-keš

IMG_20150613_131118

 

IMG_20150613_131224

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *